Is this the real life…?

Zaterdag 29 september was ik al vroeg uit de veren. Het was Boek10-dag! Deze vierde editie was tot nog toe de meest bijzondere, voor mij. Dit was namelijk de editie waarin mijn boek Ordo Entia | Openbaring verscheen. Het vreemde was, ik had vrijwel geen last van zenuwen. Met mijn mooie jurk in mijn tas en rood gestifte lippen, besteeg ik mijn fiets. Aangekomen bij schouwburg Het Park, kleedde ik me om en was ik klaar voor de dag.
Dat dacht ik in elk geval. Het bleek lastig om me niet te bemoeien met organisatorische zaken. Dit was dan ook het eerste Boek10 evenement waarbij ik niet achter de schermen rondliep en me overal tegenaan bemoeide. Gelukkig begon ons programma al snel en kon ik me bezighouden. Tegen de tijd dat de eerste pauze zich aandiende, was ik eraan gewend me niet te bemoeien met dingen die niets met mijn boek te maken hadden. Het was moeilijk in het begin, maar uiteindelijk heerlijk stressloos.
Ik heb me mogen laten onderdompelen in een heerlijke fantasie; de fantasie dat ik daadwerkelijk schrijver ben. Nee, het is geen fantasie, het is werkelijkheid. Een vreemd soort werkelijkheid, het voelt nog niet echt. Mensen die jouw boek willen kopen, lezen en er zelfs een handtekening in willen van ‘little old me’. Het lijkt een schilderij van DalĂ­. Net zo kleurrijk, net zo surrealistisch.

De dag erna mocht ik me weer wentelen in diezelfde bizarre werkelijkheid. Er stond een boekpresentatie gepland in de Cellebroederspoort in Kampen. De regie van deze dag lag volledig in mijn eigen handen. Wat stiekem een fijn gevoel gaf, ik wist precies wat er wanneer moest gebeuren. Ook deze dag heb ik meerdere exemplaren van mijn boek mogen signeren. Vreemd, maar wat heerlijk dat mijn boek zo goed ontvangen wordt.