Over Esmeralda

EvB20120927-001

Op 19 oktober 1986 werd er een meisje in Kampen geboren. Haar ouders kozen ervoor om haar Esmeralda te noemen. En aangezien haar vader de achternaam van Belle draagt, werd haar volledige naam Esmeralda van Belle. Esmeralda was een meisje, zoals alle andere meisjes. De toekomst lag nog open, al schemerde er op jonge leeftijd al door welke kant Esmeralda op zou gaan. Dat ze naar Hoorn zou verhuizen, voorzag niemand. Maar ook daar gaat ze vol passie door met:

Creatie – Expressie – Organisatie

Creatie
Toen de kleuter Esmeralda het schrift ontdekte, begon ze haar fantasie vorm te geven in verhaaltjes en gedichtjes. Ze begon personages en leefomgevingen te creëren. Niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen die haar verhalen en versjes wilde lezen. Dit creëren heeft ze nooit opgegeven. Nog steeds is Esmeralda druk met haar schrijfwerk.

Expressie
Als dochter van een fotograaf, zag ze de kunst van het fotograferen haar hele leven al om zich heen. Ze had echter zelf niet de interesse om een camera op te pakken. Tot ze tijdens haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming een fotografie-vak moest volgen. Via de fotografie kan Esmeralda zich visueel uiten en de emoties van anderen vastleggen.

Organisatie
Tijdens haar studie heeft Esmeralda ervaring opgedaan met het organiseren van culturele en kunst(educatie) evenementen. Dit doet ze met veel liefde en passie. Ze heeft voor verschillende doelgroepen en met verschillende kunstvormen evenementen en projecten ontwikkeld en begeleid.