Redactie

Je verhaal is af, je krijgt er goede reacties op van (proef)lezers. Je bent eraan toe om te publiceren, maar hoe weet je of je tekst klopt? Natuurlijk hebben je (proef)lezers de grootste fouten eruit gehaald, alleen kunnen ze er bij dat ene kleine stukje tekst dat lastig leest niet de vinger opleggen waarom het hen niet meesleept. En hoe het nou precies zit met ‘hen’ en ‘hun’. Redactie over je verhaal helpt je niet alleen het geredigeerde verhaal sterker te maken, maar helpt je ook je schrijven verder te ontwikkelen.

Je krijgt van klanten, medewerkers of andere partijen te horen dat je teksten in de nieuwsbrief of op de website niet aanspreken, of zelfs dat er fouten in staan. Dat wil je natuurlijk voorkomen en je leest je teksten altijd drie keer na. Toch sluipen er foutjes in je tekst. Korte redactie over je tekst zorgt ervoor dat jouw tekst sterk en representatief de wereld in gebracht kan worden.

Als redacteur streef ik ernaar om jouw stem in je verhaal of tekst door te laten klinken. Dit betekent dat ik kijk naar jouw toon, jouw schrijfstijl en hierbinnen mijn redactie doe. De keuze om de redactie in het eindresultaat toe te passen, ligt geheel bij jou.

Wil je een tekst laten nakijken, of heb je een boek of kort verhaal waar je graag redactie op wilt? Neem dan vrijblijvend contact met me op.