Theaterstukken

Sint zonder mijter

Wanneer Sinterklaas zijn mijter verliest, is de hele Pietenbrigade in rep en roer. Hoe kan de Sint aan wal zonder mijter? Wat zij niet weten, is dat de mijter in Nederland is aangespoeld. Daar wordt het hoofddeksel gevonden door een jongen die een half jaar in Nederland woont en nog nooit gehoord heeft van Sinterklaas. Zijn juf en klasgenoten vertellen hem over de Sint en hij krijgt van de juf de opdracht om de mijter aan Sinterklaas terug te geven.

Superhelden

In opdracht van Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH) is de voorstelling Superhelden gemaakt. Het stuk is geschreven voor kinderen tot 7 jaar en heeft als thema: lief en stout, gegoten in een superheldenjasje. Esmeralda speelt het stuk, samen met theaterpop Jasper. Het stuk is opgevoerd op 22 en 23 februari op vier Bso-vakantielocaties van SKH.

Synopsis:
Esmeralda wil de kinderen iets vertellen over superhelden, maar Jasper vindt dit maar saai. Hij is veel meer geïnteresseerd in superschurken. Er ontstaat een wedstrijd tussen de superschurk Jespar en de superheld Supergirl. De hulp van de kinderen is hard nodig, want Jespar lijkt te winnen. Dat kan natuurlijk niet! Met behulp van de kinderen wordt Jespar verslagen en verandert hij weer in Jasper.

Hartstocht, een Thriller (wedstrijd)

Hartstocht, een thriller is geschreven door Koos Terpstra en Nhung Dam. Het theaterstuk is in 2016 te zien in de theaters. De schrijvers hebben een vervolg geschreven op enkele pagina’s tekst uit dit stuk.

Er zijn 23 landelijke winnaars, waaronder Esmeralda van Belle. Deze schrijvers mogen 14 januari 2016 een toneelschrijfworkshop volgen.
Tevens is zij (door Park Schouwburg en SchrijvenInHoorn) tot de winnaar van Hoorn gekozen en wint twee vrijkaarten voor de voorstelling in 2016.

Triade

Drie kamers, drie psychiatrische patiënten. Elke patiënt met een eigen ziektebeeld en ontwikkeling, elke patiënt beperkt tot haar eigen kamer.
Wat gaat er om in hun hoofden? Hoe zien zij de wereld? En welke weg gaan ze nu bewandelen? Door middel van monologen wordt het publiek meegenomen op drie uiteenlopende zoektochten.